Om een tbs behandeling te laten slagen, moeten patiënten buiten de poorten van een kliniek oefenen. Dat doen ze door op verlof te gaan om boodschappen te doen of familie te bezoeken, en uiteindelijk is het doel van tbs om iemand weer veilig met zo min mogelijk risico terug. In de maatschappij. Maar wat gaat er allemaal aan vooraf? En hoe verloopt de eerste tijd buiten de TBS?



Verslaggever Tom Veldhuijzen maakte voor Ponter een compilatie van zijn podcastserie TBS. Hij volgde het leven in de TBS instellign de Rooyse Wissel in Oostrum.



We spreken in de studio met Rozemarijn van Spaendock, universitair docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij promoveerde op haar onderzoek naar de manier waarop de rechters in Nederland de TBS-maatregel beoordelen bij een verlenging, die iedere twee jaar plaats dient te vinden. Wanneer is een TBS'er in staat om terug te keren in de maatschappij?

Leven na de TBS

Lees ook het achtergrondartikel

Uit de TBS

Wanneer kan een tbs’er terug de samenleving in?  

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.