Hulpverleners omzeilen massaal de regeltjes om mensen met een burn-out te kunnen behandelen. Dat blijkt uit ons onderzoek onder twintig kleine en grote GGZ-instellingen. Sinds 2013 wordt de behandeling voor burn-out niet langer vergoed. Werknemers moeten die behandeling zélf betalen. Psychologen hebben daar iets op gevonden. Ze plakken een andere label - angststoornis of depressie - op de behandeling, zodat die alsnog bij de zorgverzekeraar kan worden gedeclareerd. Deskundigen spreken van een weeffout in het systeem.

Hulpverleners declareren onterecht burn-out behandelingen

Lees ook het achtergrondartikel

Hulpverleners omzeilen regels bij burn-outbehandeling

Hannelore's burn-out behandeling wordt niet vergoed, maar hulpverleners omzeilen de regels

Mensen die een burn-out krijgen, liggen vaak jaren uit de roulatie. Sinds 2013 moeten ze zelf voor de behandeling van die burn-out betalen. Maar om deze mensen te helpen...

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.