Eigenlijk is het dark web een middel om je identiteit te verhullen, te anonimiseren. Privacy-voorvechters vinden dat middelen om anoniem te blijven, noodzakelijk zijn om de privacy op het internet te waarborgen. Tegenstanders zeggen dat het recht op privacy niet betekent dat je zomaar anoniem mag zijn, kijk maar naar de nadelen. Te gast zijn privacy-jurist Olaf van Haperen, partner bij Eversheds Sutherland en Teun Gautier, oprichter van Publeaks.

Achter het nieuws: mag je eigenlijk wel anoniem zijn?

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.